vineri, 26 iulie 2019

Rásfát pentru simturi cu Ulei Esential de Lavanda !


Lavanda : Lavandula angustiforma



   Inainte de a vorbi de uleiuri esentiale trebuie sa stim ca in secolul trecut un mililitru de ulei esential avea echivalenta unui gram de aur iar acum piata este invadata de sticlute de la 15 ml pana la 100 ml cu preturi intre 8 lei si 30 lei care pretind ca au in ele uleiuri esentiale. Randamentul de extragere, acum, este undeva in jur de 2%. Asa ca, mare grija cand vreti sa cumparati un ulei esential de calitate. 


    Multi dintre noi se lupta zilnic cu stresul si anxietatea. Din fericire avem la indemana lavanda, a cárei aroma este linistitoare pentru minte, corp si suflet. Constienti de proprietatile ei profund relaxante, numerosi oameni de stiinta au facut cercetari despre uleiul esential de lavanda si influenta lui asupra stresului, emotiilor negative si starii mentale de bine, in general. Rezultatele au aratat ca utilizarea lavandei sustine buna dispozitie si poate reduce efectele negative la care presiunea vietii ne supune zilnic.


Concluziile studiilor au dovedit ca uleiul esential de lavanda poate influenta in multiple feluri raspunsul la stres. Omenii de stiinta au descoperit ca, inhalat, uleiul de lavanda echilibreaza nivelul de cortizol (principal hormon al stresului care influenteaza cresterea glicemiei si inhiba actiunea insulinei) din corp. De asemenea, bebelusii care sunt imbaiati cu produse ce contin lavanda sunt mai linistiti.


Cum folosim uleiul de lavanda ?

  • De retinut !!!   Prima data uleiul esential trebuie obligatoriu diluat intr-un ulei baza in raport de 1 picatura ulei esential la 5-10 picaturi ulei baza.

    Pentru a te bucura de efectele calmante ale lavandei, pune una -doua picaturi pe o batista si inhaleaza in mod regulat sau aplica putin ulei esential pe incheietura mainilor. Daca grijile te tin treaz, uleiul de lavanda poate fi pasaportul tau spre un somn linistit. Pune cateva picaturi pe o discheta demachianta, plaseaz-o sub perna si bucurat-te de odihna care ti-a lipsit atat de mult. Mai poti de asemenea sa folosesti uleiul de lavanda in difuzorul special , pe care sa-l tii in apropierea patului


   Beneficiile lavandei nu se rezuma doar la nivelul emotiilor si al starii de spirit. Masajul cu Ulei esential de Lavanda in combinatie cu Carrier Oil ( ulei baza de dilutie ) ajuta la relaxarea profunda si de durata a muschilor. Poate fi, de asemenea utilizat si pentru ameliorarea durerilor de cap si a tensiunii la nivelul muschilor gátului.
  
 Lavanda are efecte benefice si asupra pielii. Amelioreaza disconfortul la nivelul picioarelor si contribuie la vindecarea mai rapida a tesuturilor dupa arsuri.




  Uleiul esential de lavanda hraneste si scalpul, stimuleaza cresterea parului si ii confera stralucire. O picatura sau doua adaugate in Aloe Jojoba Shampoo sunt suficiente pentru a experimenta aceste beneficii.

  Si la nivel intern ne putem bucura de proprietatile lavandei. Sustine o digestie normala si favorizeaza producerea sucurilor gastrice si biliare, astfel incat alimentele sunt mult mai bine si mai rapid digerate, iar nutrientii mult mai bine absorbiti. Aplica putin ulei pe palme si maseaza abdomenul in sensul acelor de ceasornic.

  O modalitate practica de a folosi uleiul de lavanda este sa adaugi cateva picaturi pe o tesatura umeda, pe care sa o asezi in dulapul cu haine. Rezultatul? Prospetime si aroma garantate, plus efect antimolii! Astfel utilizat, uleiul de lavanda este o alternativa naturala la odorizantele ce contin o intraga lista de substante chimice nocive.

  Multe persoane amesteca uleiul de lavanda cu alte ingrediente si aplica pe piele pentru a tine insectele la distanta. Daca se intampla, totusi, ca acestea sa te muste, aplica putin ulei de lavanda in zona afectata, pentru calmare.

 Cu atat de multe beneficii si modalitai de utilizare, nu e de mirare ca multi iubitori ai uleiurilor esentiale afirma cu convingere: ''cand esti in dubiu, alege lavanda!''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu